fredag 14. oktober 2011

Intervjuet

Etter å ha skrevet en ganske grei kommentar om intervjuet mitt med into utveksling, måtte den selvsagt forsvinne. Derfor lager jeg et kort innlegg isteden. Jeg husker ikke alt til detalj og sånt, men jeg forteller om det jeg anser som viktigst å ta med.

Jeg var ganske nervøs før intervjuet. For å være ærlig så jeg for meg en streng, middelaldrende mann i alvorlige klær. Helt feil. Det var en ung, hyggelig fyr som selv hadde vært på utveksling. Siden jeg har skilte foreldre dro jeg sammen med far og stefar på intervjuet.


Jeg fikk ikke dumme, vanskelige spørsmål og ble ikke satt fast på noen måte. Jeg vil heller se på intervjuet som en slags "bli-kjent-samtale." Jeg fortalte om interesser, forhåpninger til utvekslingsåret, hvorfor jeg vil dra og lignende. Ellers fortalte han fra into mye om organisasjonen, hva som skjer før, under og etter utvekslinga. Ellers fikk faren og stefaren min spurt om ting de lurte på.

Etterpå var det et ganske langt intervju på engelsk der intervjueren for det meste stilte enkle spørsmål på engelsk (spørsmål om søsken, oppgaver hjemme, hva foreldrene mine arbeider som, interesser, osv.) Det var et par spørsmål som var litt vanskeligere, som han sa selv, for eksempel hva jeg trodde vertsfamilien ville sette pris på ved meg. Men jeg fikk god betenkningstid, så det var ikke noe problem. Fikk dessuten vite at engelsken min var bra før vi var halvveis gjennom, og at jeg nok kom til å bli godkjent.

Det du bør tenke på før du drar på intervju, kan være hvorfor du har lyst til å dra, hva du forventer deg i løpet av utvekslingsåret og lignende. Ikke noe verre enn som så.

Forresten, jeg kommer til å begynne å blogge fast snart, men ikke før jeg har fått kjøpt kamera. Kom gjerne med gode kameratips! Tenker å kjøpe et lite digitalt speilreflekskamera, men ser ikke mørkt på å satse på et vanlig digitalt kamera heller (men bildene være klare i stor format.)

3 kommentarer:

  1. Takk for fine tips! Intervjuet mitt gikk kjempebra, fikk godkjent med en gang :D

    SvarSlett
  2. Skal (mest sannsynlig) til Spania jeg også! Men er litt usikker på hvilke firma jeg skal velge..

    SvarSlett

Takk for kommentaren!