lørdag 28. januar 2012

Los Teques

Jeg bor da altså på et internat som heter "Los Teques." Her er noen bilder (det tar forresten nokså lang tid å laste dem opp). :3Andre etasje. Jeg og hun jeg deler leillighet med (Marie)
bor i tredje (øvertset etasje) og dørene der oppe er identiske,
altså grønne.


En av de tusen trappene! Los teques ligger oppe i "fjellveggen",
så hvis man skal ned til butikkene, stranda, etc. så må man gå
en evighet med trapper (joda, jeg overdriver kanskje litt, men
bare litt, og jeg har absolutt ikke noe imot trappene - de er hyggelige
og så har vi en så nydelig utsikt fra verandaen.)

Bassenget! Vuderer å begynne å svømme der før frokosten, eller...
jeg skal svømme der før frokosten.

Og går man ned de "tusen" (legg merke til hermetegnene) trappene, kommer man hit:
I dag var forresten første skoledag på Colegio Noruego, og jeg mener jeg kommer til å trives der. Vi fra behandlingsreiser (vi er frresten en aldersgruppe fra tiende til vg3) har en egen base hvor vi kan sitte å arbeide med skoleoppgaver hvis den klassen som tilsvarer vårt klassetrinn har om noe som ikke stemmer overens med det vi egentlig skal jobbe med (ble litt rar og kronglete setning dette, men jeg må sette opp farta litt fordi de stenger nettet klokka tolv.) Jeg tar med kamera på skolen på mandag, så kan jeg legge ut litt bilder her hvis noen ønsker det.

2 kommentarer:

 1. Hei, jeg har noen spørsmål som jeg håper du kunne tatt deg tid til å svare på :)
  Hvor gammel må man være for å dra ned dit ?
  Hvilken by er egentlig internatet i ? Vet du hvor langt vekke det er fra puerto rico ?
  Hvilke fag har du ?
  Jeg synes det hørtes rart ut, men går du på colegio noruego et helt skoleår sånn som det er hjemme ? Jeg spør fordi på nettsiden sto det liksom , at du går på skole i 4 uker, så sto det tilsvarer 8 måneder. så ja , det skjønte jeg ikke helt da .. hehe
  Og får man velge hvem man vil være på rom med ?
  Kjente du hun du deler rom med før du kom ?
  Er det vanskelig å få plass ?
  Er det noen ledige plasser i år ?
  Har alle spansk ? Må man ha et språk utenom Engelsk og Spansk også ?
  Hvordan er liksom skolen , er det bedre enn i Norge ?
  Hvordan fant du ut at du skulle reise ned for er år ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg så ikke kommentaren din før nå, men jeg håper du ser svaret mitt likevel! :)

   Først (antar det er mange som blir forvirret på grunn av dette); jeg har vært på Gran Canaria i fire uker på behandlingsreise der jeg bodde på internat og gikk på Colegio Noruego (en norsk skole på Gran Canaria), men til høsten skal jeg på utveksling i Spania og være der i et helt skoleår. Dette er to vidt forskjellige ting. Den store forskjellen er at jeg da (til høsten) skal bo i en spansk familie og gå på en spansk skole - dessuten er det ikke behandlingsreise. Dette vil også være på fastlandet og ikke kanariøyene slik som jeg var nå i vinter. :3

   Men jeg var alstå på behandlingsreise! Det var en veldig fin opplevelse og jeg blogget en del da, slik at de hjemme kunne se litt hva jeg drev med og også for andre som kanskje skal gjøre noe lignende. :)
   Behandlingsreisen jeg var på, var for ungdommer med astma og/eller eksem. Jeg har astma og fikk stort utbytte av dette på grunn av klimaet, oppfølgingen fra sykepleiere og lege, osv. Denne turen var for videregåendeelever (men det var gjort et unntak denne gangen hvor noen få tiendeklassinger var med) og vi var 26 stykker. Men behandlingsreiser er også for ungdomsskoleelever og de under 13 (da kan foreldre være med.)
   Jeg fikk ikke velge hvem jeg skulle bo på rom med på internatet, men en regel var at vi skulle være like gamle og begge jenter. Vi kjente ikke hvarandre fra før av, men kom godt overens. :)

   Men, altså... det er fullt mulig å gå et helt skoleår på Colegio Noruego og du kan fint søke om å bo på Los Teques hele året (da må du være videregåendeelev)! Jeg tror man kan "ønske" seg hvem man vil dele rom med på internatet. Har du ingen gode helseårsaker, blir du nødt til å betale en del for dette. Internatet er så og si i Puerto Rico, det tok ca. 20 min. å gå inn til byen. Du må gå studiespesialisering hvis du går videregående for å kunne gå på Colegio Noruego da de ikke kan tilby noe annet.
   Jeg tror ikke det er så vanskelig å få plass (etter hva jeg har hørt/lest.) Du kan søke om få reise ned og bo der til høsten, slik at du kan gå et helt skoleår. :)

   Skolen der nede fungerer slik som en norsk skole, bare at det altså er fra 1. klasse på grunnskolen til 3 vgs (det er en del norske familier som bor på Gran Canaria hele året). I tillegg til engelsk kan du gå spansk, tysk eller fransk, alt etter hva du ville gått hvis du var hjemme. Det som er litt spesielt på denne skolen er at flere lærere ikke er norske, for eksempel var jeg i noen engelsktimer og læreren der var fra Canada og snakket minimalt med norsk. Men undervisning som for eksempel matte, naturfag osv. undervises på norsk. :p Så det er akkurat som en norsk skole, egentlig. Bare at det er mye varmere og man for eksempel spille volleyball på stranda i gymmen! :D

   Jeg har skrevet litt om hvordan jeg kom fram til at jeg ville reise på utveksling i siden kalt "Hvorfor Utveksling" her på bloggen. Der handler det da om det at jeg skal til Spania og gå på spansk skole osv. til høsten. Jeg skal altså ikke til Gran Canaria da. ^^

   Håper du fikk svar på alt du lurte på!
   Her har du nettsiden til internatet også (her finner du en del informasjon):
   http://www.losteques.no/

   Du kan også sende meg mail på helena_g_t@hotmail.com hvis det er noe mer du lurer på! :)

   Slett

Takk for kommentaren!